Nekada prošle godine u isto ovo vrijeme imali smo sličnu priču, koja također dolazila iz Srbije i koja je dnostavno zaprepastila sve one koji su je u tom trenutku i pročitali. Jedan stariji gospodin je u ljeto prošle godine u okolini Smedereva pozvao hitnu pomoć da dođe po njegovu ženu kojoj je pozlilo. Međutim, oni su kasnili preko sat vremena i dok su stigli žena je naprosto preminula. 

Čovjek je toliko bio bijesan na samo zdravstvo, da je na posmrtnici svoje žene napisao da su oni direktni krivci za smrt njegove žene, a ova priča obišla je ne samo Srbiju, nego i cijelu regiju. Dragiva Rašić je ovih dana postala hit na društvenim mrežama. Naime ova starica iz okoline Niša koja ima već 80 godina, je u svome selu jedno jutro vidjela svoju posmrtnicu sa svojim imenom i prezimenom i slikom, te je u tekstu stojalo jako puno pogrdnih riječi i pridjeva. 

Dragica Rašić-Avetinja bio je naslov na njenoj posmrtnici. Dalje je pisalo da će goriti u paklu, a tamo je čeka Ranđel Stanković. Njoj su se definitivno noge odsjekle kada je na stubu  ispred svoje kuće vidjela ovu posmrtnicu. Komšije su bile u čudu kada su je vidjeli, kao da je vaskrsnula, a za sada još ne zna ko je od komšija napravio ovu jako morbidnu šalu. 

Oko cijelog slučaja se pozabavila i sama policija, ali do današnjeg dana još uvijek nisu uspjeli da pronađu osobu koja želi da našteti jako dobroj baki, za koju svi ljudi u selu misle da je jako dobra osoba.