Super poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je 19 februara u 67 godini života. Korona virus je bila jača od njega, a on je proveo posljednjih 10 dana u svome stanu u jako lošem stanju, ali nije htio otići do doktora jer je mislio da je cijeli slučaj bezazlen. Međutim, kada je stigao na infektivnu kliniku u Beograd, već je bilo prekasno. Imao je obostranu upalu pluća, tako da je nakon samo 3 dana preminuo. 

Cijeli Balkan je u suzama, i niko ne može da vjeruje da je otišao autor nekih od najljepših pjesama svih vremena, koje će zasigurno ući u anale muzike uopšte na ovim prostorima. Sinoć je cijeli Beograd na ulicama palio svijeće za ovog velikog čovjeka, a cijeli Novi Sad je izašao na balkone u 20 sati i na taj način posljednji puta pozdravio panonskog mornara. Gradonačelnik Novog Sada je za ponedjeljak najavio dan žalosti. 

Dosta se javnih ličnosti oglasilo povodom smrti Đorđe Balaševića, i svi su iskazivali riječi bole, uz neke njegove poznate stihove. Međutim, Veljko Ražnatović nije bio takvog mišljenja. On je naime pustio jedan snimak sa zagrebačkog koncerta na kojem je Balaš rekao:” Ja inače pevam na svome maternjem hrvatskom jeziku, ali ću večeras pevati jednu isskvarenu verziju hrvatskog, takozvani srpski jezik”. 

Ražnatović je ispod napisao: “Zato nam ovako i treba, svim srbima, jer pi šamo sami po sebi. Ko ti vređa narod, ne zaslužuje ni spomen, kojeg bi hrvata podržali da dođe u Srbiju i izjavi nešto ovako, kao što je izjavio Balašević?” Vaša mišljenja o cijeloj ovoj izjavi?