Film “Dara iz Jasenovca” koji je premijerno prikazan u petak navečer u Srbiji je srušen svaki rekord gledanosti, jer je pored malih ekrana u tom trenutku bilo preko 3 miliona gledalaca. Film koji je prikazao sve grozote i teške stvari kroz koje je prošla jedna mala djevojčica, koja se zvala Dara i kako je ona nastradala u Jasenovcu, zajedno sa svojom porodicom i braćom i sestrama. 

Film je izazvao veliki bum u svim predjelima Balkana, a u zavisnosti od države do države, različite su kritike na sami film. Bosna i hercegovina je nekako ostala neutralna, jer su i oni imali jedan foilm, koji je također pokazao stradanja jedne djevojčice u Srebrenici, koja se zvala Aida. 

Sa druge strane hrvatski mediji su pokazali i dozu bezobrazluka, jer su sitničarili oko boje uniforme tadašnjih vojnika iz NDH-a, a imali su i primjedbe na sami akcent kod hrvatskih vojnika u samome filmu. RTS je uradio i anketu po ulicama zagreba, mlađe osobe nisu pokazale nikakav interes za sami film, i dešavanja u ovom logoru, dok su oni stariji na jasenovac gledali na mjesto u kojem su stradali hrvati i jevreji. 

Mnoge poznate osobe su se iz Srbije oglasili povodom cijelog filma, a jedna od onih koja se najviše oglasila je i ceca Ražnatović, koja je rekla da ju je film psihički slomio, i da joj je trebalo 2 dana d dođe sebi. Navela je da je u njoj proradio toliki bijes, da je u jednom trenutku poželjela da uše u sami film, i pokaže fašistima šta je čelična ruka.