Sapunica koja se odvija u petoj sezoni Zadruge koja je ubjedljivo najgledaniji rijaliti na ovim prostorima svaki čas dobija neke nove zaplete kave nismo imali prilike gledati ni u španskim ili turskim sapunicama.

Već je sada nekome ko nije stalni pratilac jako teško pohvatati ko je s kim i zbog čega a svakako je najveći šok bio postupak Dalile Dragojević koja je u rijaliti ušla sa svojim suprugom Dejanom i nakon mjesec dana ga na njegove oči počela varati sa Filipom Carom. Dejan i ona su nedavno potpisali i papire za razvod pred kamerama a onda je produkcija u kuću na Šimanovcima uvela Filpovu bivšu djevojku Maju Marinković sa kojom je on odmah stupio u odnose što je značilo nervni slom za Dalilu.

Ipak izgleda da bi sada Car da se vrati njoj i da se pokajao zbog toga što je prevario sa Majom što se moglo vidjeti nakon što su novinari postavljali pitanja takmičarima. Tada je Filip prišao Dalili želeći sa njom da razgovara i da joj sve objasni nasamo a ne za crnim stolom gdje su prisutni svi takmičari.

Naime Dalila je bila u pušionici a on je pošao za njom i pitao je da porazgovaraju a ona ga nije htjela ni pogledati samu mu je rekla da ne želi da priča sa njim. On je bio iznenađen njenim odgovorom i očito je mislio da će ona jedva dočekati da se objasne pa je upitao da li je sigurna da ne želi da razgovara sa njim a ona mu je odgovorila da je sto posto sigurna. Nakon toga je Car bijesan napustio pušionicu u kojoj je ostala Dalila.