Ovih dana kako je kriza u domaćem šou biznisu, jer se ništa konkretno ne dešava na svijetu estrade sjećamo se nekih stvari koje su obilježile proteklu godinu. Svakako da je februar mjesec itekako žalostan za srpsku estradu, jer se preije samo par dana napunilo pune dvije godine kako nas je napustio legendarni pjevač Šaban Šaulić. 

Podsjećamo, sve se desilo jednog nedjeljnog jutra, na izlazu iz njemačkog grada Bilefeld, a kak oje sudbina ponekad prevrtljiva pokazuje i taj podatak. Naime, kao što se sjećate Šaban Šaulić je trebao ići u Beograd nazad avionom, ali jednostavno nije htio da čeka, sjeo je u auto sa svojim klavijaturistom MIrsadom i vjenčanim kumom, i krenuo put kuće. Nisu imali sreće, jer se u njih velikom brzinom zakucao jedan automobil, koji je odmah na licu mjesta usmrtio Šaulića i njegovog muzičara, dok je njegov kum prošao sa teškim povredama. 

Na njegovoj sahrani je bilo preko 10.000 ljudi, a nama ostaju njegove pjesme koje će nas sjećati na pjevača koji će se teško roditi u skorijoj budućnosti. Tada je već krenula priča oko odđtete koja mora biti isplaćena Šabanovoj porodici, prema njemačkim zakonima, ali je sve vidimo potrajalo pune dvije godine, pošto su tek ovih dana ispoštovani od strane osiguranja. 

Goca Šaulić je tako pokrila dio uzetih para od Šabanovih nastupa, a taj dug je preko 250.000 eura, a jedan dio para je dala sinu Mihajlu da sebi kupi džip Mercedes. Ona ne brine za budućnost, jer je njoj pripala Šabanova penzija koja iznosi oko 2.000 eura. Vaša mišljenja o svemu?