Žudite za gustom i sjajnom kosom , a ne znate kako ! Mi imamo pravi recept za to!
Jeste li znali da Vam sok običnog crvenog luka može itekako pomoći da smanjite opadanje. U današnjem članku Vam pišemo i crnom luku , njegovim ljekovitim svojstvima, te načinom primjene.

Opadanje kose ili retka kosa postat će prošlost ako u svoju njegu uvrstite CRNI LUK. Da , upravo crni luk ima osobinu koja će da pospješi rast kose i spreči njeno opadanje. Iako nam svima miris luka i nije baš omiljeni i spada u red onih omraženih kuhinjskih mirisa, jednostavno nekada postoje stvari koje će nas navesti da podnesemo malo “žrtve” da bi smo uživali u rezultatima. Dakle, ukoliko je jedan od vaših problema opadanje kose ili usporen rast predlažemo da spas pronađete upravo u crnom luku. Izuzetno visok procenat sumpora nalazi se u prirodnom sastavu crnog luka, pa samim tim on odlično deluke na prokrvljenost temena, jačanje korena kose , te smanjuje njeno opadanje , dok se za rezultat pospješiti njen rast. U sebi sadrži i antibakterijsko delovanje , pa će vas rešiti i drugih mogućih iritacija na koži temena.

Jedan od načina na koji možete da ga koristite je taj : nakon što oljuštite luk, isecite ga na sitne delove. Potom ubacite u blender, te dobijenu masu procedite kroz čistu gazu, te dobijeni sok utrljajte u vlasište glave. Kada to učinite , ostavite da deluje narednih sat vremena , kako bi sva njegova svojstva počela da deluju. Ono što verujemo da Vas najviše brine je neprijatan miris. Nebrinite, neka Vaš izbor šampona ubuduće bude onaj koji ima lep ili jači miris.