Vendi Vukelić je danas jako poznata među ljudima koji su povezanmi sa novinarstvom i TV voditeljskim poslom. Pitate se kako je moguće da je šatorska pjevačica dogurala baš tako daleko? Naime, sve je krenulo sa njenim učestvovanjem u poznatim tijaliti programima, a svi je svakako pamtimo kada je bila u Farmi.

Tada je sa svojim kontroverznim ponašanjem jednostavno privukla pažnju na sebe, a tada je imala i jako prisan kontakt sa poznatim pjevačem Ekremom Jevrićem, kojeg je u pojedinim trenutcima vukla za nos. Tada su je gledaoci poprilično upoznali, a ostavila je jako veliki trag u cijelom rijalitiju, a nakon toga njena karijera je krenula prema gore. 

Ona je naglo počela da dobija jako dobre angažmane za svoje pjevačke nastupe, a TV stanice su samo vrtile njene spotove. Sve joj se otvorilo, tako da je još jednom potvrđena moć televizije kao globalnog medija. Međutim, ona i dalje nije zzaboravila na svoju prvu ljubav, a to su vašeri i koride, gdje je na ludim proslavama uzimala na desetine hiljade eura. 

Nakon toga je dobila i ponudu od Happy TV-a, gdje je krenula sa TV voditeljskim poslom, međutim, jako mali broj ljudi se može sjetiti da je Vendi zapravo i počela karijeru na televiziji, i to u jednom domaćem filmu, gdje je više bila gola nego obučena. “Danma koja ubija” je naziv flma sa Batom Živojinović, ali pošto nije imala puno talenta za glumu, ona se pokazivala ono u čemu je najbolje, a to je svakako svlačenje. Da li ste ikada pogledali ovaj film?