Ukoliko imalo pratite politička dešavanja, sigurni smo da ste čuli dosad za francuskog predsjednika Emmanuela Macrona. Macron je jako mlad predsjednik (43 mu je godine), a ono što je zanimljivo je to da je nerazdvojan od svoje supruge Brigitte koja je čak 25 godina starija od njega! Macron je trenutno u Hrvatskoj gdje kupuje ratne avione, a Brigitte nije s njim.

Ovo dvoje neobičnih partnera su već 15 godina u braku a upoznali su se kada je Emmanuel bio njen učenik i ono što je nju baš zadivilo je to koliko je zapravo on inteligentan. Međutim, njihova ljubav je jako teško prihvaćena i danas. Macron je u jednom navratu razotkrio koliko su seksistički nastrojeni njegovi kritičari. To se desilo nakon što su širili glasine kako je on zapravo potajno homoseksualac, na šta se on nasmijao i otkrio da je toliko zauzet da bi mu trebao hologramski dvojnik kako bi mogao voditi takav dupli život.

Pored toga je optužio ovakve izmišljotine za seksizam zato što je Brigitte ta koja je starija, a kada se radi o muškarcima koji su znatno stariji od svojih partnerica, oni prođu bez ikakvog osuđivanja kao npr. Donald Trump ili Mick Jagger.

Za Macrona su čak govorili i da ima Edipov kompleks, a neki su čak i kopali po kontroverznoj biografiji Brigitte Macron kako bi o njoj našli prljave detalje. Iako su djeca i unučad Brigitte Macrona prihvatili i neki ga zovu i “tata”, mnogi bliski prijatelji su ih se odrekli čim su čuli da su u vezi. Šta vi mislite o ovome?