Najpoznatija pjevačica sa prostora bivše Jugoslavije je svakako Lepa Brena. Lepa Brena je neko ko je svoju karijeru počeo izgrađivati još u vrijeme postojanja Jugoslavije, a jedna je od rijetkih koja je uspjela da je sačuva i do dana današnjeg. Pojavljivala se i u raznim filmskim ulogama po kojima je također poznata, pored svog glasa, pjevanja i muzike.

U braku je sa bivšim teniserom Slobodanom Bobom Živojinovićem, s kojim ima dva sina Stefana i Viktora. O njihovim sinovima se također piše često, kao i o njoj samoj što i nije čudo s obzirom na njenu slavu i popularnost. Njen sin Viktor Živojinović je bio dugo godina u vezi sa djevojkom po imenu Sandra Miljaković.

Mediji su često prenosili kako Lepa Brena ne podržava tu vezu s obzirom da Sandra ne dolazi iz neke imućne porodice, što je i pjevačica sama demantovala u jednom od intervjaa. Kako je sama rekla, ona je na Lepu Brenu ostavila i više nego dobar utisak, tako da je Lepoj Breni teško palo kada je čula da su njih dvoje ipak odlučili da okončaju i prekinu svoj odnos. Njih dvije su često zajedno putovale, što upravo i pokazuje činjenicu da imaju dobar odnos za jednu svekrvu i snahu u budućnosti.

Viktor i Sandra su prekinuli svoj emotivni odnos, ali se i dalje prate na društvenim mrežama. Izvor blizak Lepoj Breni je otkrio za medije i javnost da se Brena i sad čuje sa Sandrom i da je pita da li je sve uredu i da li joj nešto treba. S obzirom da je Sandra sama u velikom gradu Beogradu, s čim je Lepa Brena upoznata, želi joj pomoći ako joj bude bilo potrebno.