Bijelo Dugme je možda i najveći rock bend s naših prostora a vođa, tekstopisac, kompozitor i gitarista im je bio Goran Bregović poznat i pod nadimkom Brega. Bregović je napisao pregršt hitova sa svojim bivšim bendom, a kasnije se bacio na sviranje romske i tradicionalne muzike sa putujućom grupom svirača i prodaje se strancima kao umjetnik.

Iako ima mnogo novca od sviranja jer se time bavi oko 50 godina, Bregović također posjeduje više od 30 nekretnina širom svijeta a dosta ih koristi za iznajmljivanje jer mu je to jako sigurna zarada. Inače ima velike objekte i u svakom odvoji dio gdje on može živjeti.

Često iznajmljuje svoju kuću za snimanje filmova i taj najam košta od 2.000 do 3.000 € po danu, a pričalo se i da će sebi sagraditi ogroman studio za snimanje muzike, ali čini se da polako odustaje od te ideje zbog COVID-19 pandemije i nije siguran da li je to dobra investicija. Nedavno je viđen kako vozi starinsku olupinu od auta jer izgleda ne voli moderne automobile i priča se da je bio na razgledanju nekretnina. Bregović ima objekte širom Balkana kao i vile u Parizu, Istanbulu i drugim gradovima a objasnio je i zašto to radi.

Naime, Bregović se oduvijek boji siromaštva, a naročito sada kad ima djecu i trudi se da im ostavi što više nekretnina na raspolaganju a sve to skupa vrijedi preko 30.000.000€. Ovo mu je sigurna zarada, a kaže da je i tokom rane slave s Bijelim Dugmetom također kupovao previše stvari. Šta vi mislite o ovome?