U nastavku ovog članka jedna veoma zaniljiva usporedba i samim tim i priča, koja će sigurno odgnetnuti određene sumnje koje su vezane za ishranu.

Sigurni smo da se svi sjećate eksperimenta od strane Novaka Đokovića od prije dvije godine kada je u potpunosti izbacio meso iz ishrane. Forma mu je u potpunosti pala a i vidjelo se na njegovom fizičkom izgledu da nešto ipak nije u redu.

Kada se ponovo vratio na djelomičnu ishranu sa mesom, rezultati su polako počeli da se vraćaju. Veganska ishrana je danas postala toliko popularna, da svaka druga osoba voli takav način ishrane, a s obzirom da se 90 posto njih ne bavi fizičkim poslom, to je i podnošljivo, a i relano puno je zdravija opcija nego ishrana sa mesom i to posebno kada dođu ljetni dani.

Ali, koliko je takva ishrana dobra na duže staze, dali su nam odgovor na to pitanje dva brata, i to blizanca, koja su punih 12 sedmica jeli potpuno različitu ishranu. Kao što možete da vidite, jedan od njih je jeo obroke bogate povrćem dok je drugi jeo samo meso. Hugo i ros Tarner su sportski tipovi koji se cijeli život bave ekspedicijama i svjetskim putovanjima, ali su se sada isprobali na ovom veoma neobičnom izazovu s hranom.

S obzirom da su oni jednojajčani blizanci, isti su, a lijevo na slici je jeo samo meso, dok je desno bio samo na povrću punih 12 sedmica. Hugo koji je bio na veganskoj ishrani je bio dva kilograma lakši i izgubio je 12 posto masti i kako je kazao, osjećao se dosta bolje poslije svega, dok Ros koji je bio na mesu, dobio je pet kilograma i 15 posto više masti u tijelu. Isto tako ovaj koji je bio na veganskoj ishrani je postao dosta otporniji na bolesti.