Ko što ste i sami mogli da zaključite po naslovu , danas se bavimo jednom jako zanimljivom temo , a koja se pre svega tiče Balkanaca , a koji su gde god otišli , prepoznatljivi na neki poseban način. Dakle , današnj tema se veže za jednog vlasnika kafića u Tunisu , a koji je kroz nekoliko godina naučio kako da prepozna Balkanca naspram ostalih turista . On je u tome toliko bio detaljan , pa je čak otkrio kako razlikuje Hrvate , Srbe i Bosance.

Dakle , on se zove Naufel , vasnik je kafića u Tunisu , a kroz godine je stekao moć da prepozna Balkance , pa je na samom početku ovog intervjua istakao : “From Serbia? Iz Srbije? Sedite. Kafa, sok, nema rakija šljiva, ima sok, juice odličan” rekao je on, a onda je objasnio i to kako je za njega karakteristično i po čemu razlikuje Srbe, Hrvate i Bosance, pa je rekao:“Srbi imaju najbolje žene, velike oči, malo tamniji ten. Hrvati su beli, imaju male pege, visoki su i najbolji u rukometu. Slovenci su mali i malo deblji. A, Bosanci, Bosanci jedu previše i ovo im je veliko”, rekao je on kroz smijeh, i pri tom pokazivao je na vrat. On je rekao i to da i za druge nacije on ima svoju taktiku prepoznavanja, pa je rekao:

“Rusi su drugačiji od svih Evropljana. Istočna Evropa je drugačija od zapadne. Danas su došla dva autobusa iz Bugarske. Ljudi su prelepi. Kada ih pogledam, podsećaju me na Turke, poreklo moje mame je tursko. Kada pogledam Bugare, pomislim da nisu iz Evrope, nego da su odavde. Vrlo smo slični. Italijani su šik, veoma lepi”.