U anstavku današnjeg članka dotaći ćemo se jedne jako zanimljive teme , a kao što ste mogli da zaključite po naslovu u pitanju je sanjanje mrtve osobe. Naime , ovo se odnosi posebice kada sanjate osobu koja vam je bila jko važna , te sa kojom ste imali jako blizak odnos. Nebitno da li to bio roditelj , brat , sestra ili neki drugi blizak rođak.

Naučno je dokazano da su snovi sami po sebi jako relani , te da postoje i oni koji izgledaju toliko realistično , da osobe koje ih sanjaju ne mogu danima da se oporave od istih . Činjenica da ih mnogo pogodi pokazuje i da često ljudi uzimaju sanvnik da otkriju značenje datog sna. Kada je u pitanju medicinska strana , naučnici ističu da je u pitanju savest , koja razmišljanjem i opterećenosi sa odlaskom bliske osobe stvara realan san . Međutim , ako je verovati starimm verovanjima , kada sanjate oca ili majku , to znači da oni žele da vam pokažu da je gore mnogo lepše , te da nemate potrebe da se brinete šta se sa njima dešava na onom svetu.

Također , navela je se i druga opcija kada su snovi u pitanju , a to je da kada sanjate blisku osobu može da znači da u životu niste završili sve odnose sa njima dok su bili živi. Također kada vam dođu u san može da znači da ste imali neke nesuglasice , te da ste se zamerili sa njima, pa bi njihovo pojavljivanje predstavljalo izvlačenje pokajanja od žive osobe kroz snove.