U anstavku današnjeg članka dotičemo se i zdravstvenih tegoba , a koje verujemo da vas po najviše zanimaju. Naime , verovatno su neki od vas primetili da ima noge otiču , te da ih bole ili da ipak oticaju. Naime , važno je da znate da ukoliko vam se ova pojava često dešava , te stvari nisu svakako nebitne , te mogu da izazove neke ozbiljnije zdravstvene probleme ili komplikacije ukoliko datom problemu ne pristupite na vreme , ili na pravi način.

Vaskularni hirurg dr. Jocić je nedavno pričao u jednom jutarnjem proglamu o trombozama i grešakama koje ljudi naprave i to sve većinom pijući aspirin. On je se također dotakao i toga da se vensta trmboza većinom javlja u donjim ekstremitetima , odnosno nogama , ali da isto tako postoje simptomi koji na to upozoravaju , te imate priliku da na vreme odreagujete. Kada dimer pokazuje interval povišenosti , to u biti ne moraa značiti da je u pitanju troboza , ali može da se javi i kod naveene bolesti. Venska tromboza je opasna zbog nastale plućne embolije, koja može biti opasna po život. Venska tromboza se najčešće javlja u donjim ekstremitetima. Simptomi venske tromboze nisu isti za površinsku i duboku – rekao je, objašnjavajući razlike.

Istaknuo je da će tromboza površinskih vena većinom dati crvenilo , tvrdoću ,kao i bol na dodir , a da se također pored ovih navedenih simtoma može očekivati i natečenost. Također je naglasio da ukoliko osetimo trnce , da to ne znači da je u pitanju tromboza ,već neka druga bolest ili simptom koji upućuje na početak iste.
Nadamo se da ćete nakon pročitanog članka odlučiti da malo više vodite računa o svom zdravlju , te da ćete neke promene na svome telu shvatati ozbiljno.