Iako je Angela Merkel još prije 2 sedmice odstupila sa mjesta kancelara Njemačke, još uvijek je žena koja se iz pozadine ipak pita za sva njemačka, evropska ali i svjetska pitanja. Njen nasljednik je uzeo vruću stolicu, tako da će pred sobom imati jako veliki i težak zadatak ne bi li napravio bar 50% koji mu je na zadatak ostavila njegova nasljednica. 

Zna se vrlo dobro da je Njemačka danas jedna od najrazvijenijih svjetskih zemalja, baš iz razloga jer ju je jako dobro vodila baš Angela Merkel. Međutim, ona je i dalje ostala uz Njemačku, i to kao nezavisni savjetnik, koja je uvijek na raspolaganju vlastima ove zemlje. Jako je i dalje aktivna po pitanju korona virusa, i još uvijek učestvuje u planovima vezano za suzbijanje broja oboljelih od ove bolesti. 

Vakcinacija je i u Njemačkoj jako dobro počela, a sada se radi i na progresu suzbijanja broja oboljelih od ovog jako neugodnoga virusa. Ona je tako izjavila prije par dana da je imunizacija broj 1 u borbi protiv pošasti 21 vijeka. Naglasila je da je jako bitno da se ima neki papir ili dokument, koji bi bio bitan da se tačno zna ko je vakcinisan, a ko ne. 

Digitalni certifikati su po njoj jedino pravo i ispravno rješenje u borbi protiv kovida 19. Da li ste se vi vakcinisali, i da li ste za uvođenje digitalnih certifikata? Pišite nam sva vaša mišljenja u komentarima…