Kako je krenula pandemija korona virusa u posljednjih godinu dana, jako veliki broj zemalja je pogođen sa strašnim virusom, a mrtvi su se brojali na hiljade na dnevnom nivou što se tiče nekih država. Međutim, ono što je naučnicima i doktorima bilo itekako čudno jeste to, kako jedna Indija je na početku pandemija bila netaknuta po ovom pitanju. 

Odmah su krenule da kruže priče po raznim kuloarima, kako je ovaj virus napravljen vještačkim putem, i bio je ciljan poslan na određene kontinente i zemlje, u kojima su oni koji su zapravo napravili sami virus, imaju najviše interesa da ga distribuiraju. Međutim, u posljednjih mjesec dana, i ova teorija je pala u vodu, jer je najmnogoljudnija zemlja na svijetu pogođena strašnim virusom, i mrtvi se jednostavno ne mogu pobrojati. 

Kako javljaju svjetski mediji, u posljednja 24 sata zabilježeneo je čak nova 368.147 slučaja korona virusa u ovoj zemlji, koja se nalazi u totalnom haosu po ovom pitanju u posljednjih mjesec dana. Tako već 12 i dan za redom, brojka od 300.000 na dnevnom nivou se ne spušta u ovoj zemlji, što je svakako i više nego veliki problem u ovome trenutku. Tako je u ovoj zemlji od početka pandemije, zabilježeno skoro 20 miliona zaraženih, a jučerašnjih 3417 preminulih, pridružuje se cifri od skoro 300.000 preminulih do sada. 

Kako ističe njihov ministar zdravlja, jednostavno ne stignu da kremiraju sve preminule, tako da im čak nestaje i drva za postupak kremiranja. Džitender Sajng Šuti je izjavio da je na poetku pandemije kremirao oko 10 ljudi dnevno, sa da je ta brojka na 200.