Dragan Bjelogrlić je jedan od najpoznatijih srpskih glumaca koji je svoju karijeru na filmskom platnu počeo još kao dječarac a da nabrojimo sve filmove u kojima je glumio bi nam oduzelo previše vremena i prostora.

Posljednjih godina je njegov fokus na režiji što mu također jako dobro ide što se može vidjeti i po njegoovm posljednjem ostvarenju, filmu Toma koji obara sve rekorde gledanosti u regiji a koji se bavi životom poznatog pjevača narodne muzike Tome Zdravkovića. Kada je u pitanju njegov privatni život Dragan je već godinama u braku sa suprugom kojamu je podarila dvoje djece a njihov mlađi sin Aleksej je krenuo stopama svog oca i nakon što je završio 14. beogrdsku gimnaziju on je upisao Fakulet dramskih umjetnosti na odsjeku glume prije dvije godine.

Iako još nije završio akademiju već je postao član jednog od najpoznatijih i najpriznatijih pozorišta u regiji, Jugoslovenskom dramskom pozorištu i po tome je vjerovatno jedan od najmlađih. Odluku o ovm angažmanu je saopštilo samo pozorište koje je navelo da su značajno podmladili svoj ansambl i da su im se u posljendjih nekoliko meseci pridružili Milica Gojković, Joakim Tasić, Miodrag Dragičević, Sanja Marković, Jovana Belović a od danas i Aleksej Bjelogrlić.

On je već i nastupio na daskama ovog pozorišta u predstavi Zagreb-Beograd via Sarajevo čija je premijera bila krajem septembra. Inače Aleksej se na fakultetu dramskih umjetnosti nalazi u klasi kod profesora Dragana Petrovića Peleta a kada je u pitanju njegov izgled djevojke su ga već zapazile i smatraju ga velikim šmekerom koji bi mogao i nadmašiti svog oca po ovom pitanju.