Bivši suprug poznate pjevačice Goce Tržan je godinama u javnosti zbog svojih učešća u rijaliti programima. Dok je Goca Tržan uvijek naporno radila i ulagala sav svoj trud i maksimum u svoju muzičku karijeru, on se posvetio totalno drugoj strani javnog posla.

Goca je postala poznata još tokom devedesetih kada je bila sa Ivanom Peters u grupi Tap 011, pa se onda odlučila za samostalnu karijeru koja je uspješna i dan danas. Njih dvoje su bili u braku i dobili su kćerkicu Lenu, ali je ubrzo uslijedio razvod. Goca je dosta puta javno pričala o Ivanu i o nasilju koje je trpila s njegove strane. Naime, kada je Ivan Marinković ušao u rijaliti Parovi, istu sezonu učesnica je bila i kontraverzna Miljana Kulić s kojom je imao odnos i s kojom danas ima sina.

Njih dvoje nisu u najboljim odnosima, o čemu su dosta puta oboje javno govorili, iako imaju zajedničkog sina. Sin živi sa Miljanom i njenom porodicom, a njegovo ime je Željko Kulić. Ivan vodi dosta turbulentan život, i ne krije da voli da ima fizičke kontakte i obračune sa drugim ljudima. Nedavno je zbog svog hira zavšio i u KBC Zemun jer je imao dosta težak okršaj sa bivšom vjerenicom. U toku svađe koja je bila i više nego burna, ona je uzela makaze i ubola ga u lijevu podlakticu iz koje je dosta krvi izašlo.

Kada je policija došla da vidi o čemu se radi, ispred stana ih je zatekla velika lokva krvi. Ivan Marinković na svom instagram profilu i prodaje stvari koje više ne nosi, a cijenu napiše u opisu. Prodaje jaknu koju mu je kupila upravo bivša vjerenica. Kako je ivzor blizak Ivanu otkrio, on prodaje te stvari kako bi mogao da preživi, jer nakon raskida sa Jelenom nije dobro ni fizički ali ni psihički.