Jedan od poznatijih voditelja u Srbiji je Jovan Memedović koji se uvijek trudio da svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti pa se o njemu jako malo toga i zna. On je bio u braku u kojem je dobio i dvoje djece a koji je okončan razvodom prije sedam godina a niko nikada nije vidio njegovu suprugu koja je sada već bivša.

Iako nisu više zajedno Jovan i ona su u odličnim odnosima prije svega zbog svoje djece sina Uroša i kćerke Maše ali sam voditelj nikada nije želio da govori o tome. Čak i kada su mu direktno postavljali pitanje na ovu temu on bi odogovarao kratko kako ne želi da priča o tome i time završavao svaku diskusiju.

Ipak novinari su uspjeli da iskopaju neke detalje njegovog privatnog života pa se tako saznalo da se njegova bivša supruga zove Mirjana i da su se njih dvoje upoznali 1992. godine i nakon godinu dana zabavljanja su odlučili da stupe u brak. U njemu su bili dvadeset godina a Mirjana je cijelo to vrijeme izbjegavala svjetlo reflektora a nakon razvoda je niko više nije ni spominjao.

Međutim Mirjana je aktivna na društvenim mrežama i tamo još uvijek nosi prezime poznatog voditelja. Može se vidjeti na fotkama koje objavljuje da je riječ o lijepoj i njegovanoj ženi u srednjim godinama. Inače Jovan je već preko dvadeset godina novinar i na RTS-u radi još od 1989. godine. Od 2003. godine je počeo da vodi serijal Sasvim prirodno čiji je i autor a prije nekoliko godina je od strane gledalaca u Srbiji proglašen Licem godine.