U bivšoj Jugoslaviji je kultura bila jako važna i u nju se puno ulagalo. Kao rezultat toga smo imali puno dobrih umjetnika a kada je u pitanju gluma dugo bi trajalo da nabrojimo sva imena koja su obilježila to razdoblje.

Međutim ne postoji skoro niko ko nije bar čuo za Tanju Bošković i Nedu Arnerić koje su ostvarile niz uloga u domaćim filmskim ostvarenjima i smatrane su najljepšim glumicama koje su imale prirodnu ljepotu. Jedan čovjek je uspio da zavede obje a radi se o bivšem mužu Tanje Bošković koji je poznati reditelj i koji je imao buran život.

Dejan Karaklajić je našoj javnosti najviše poznat po filmu Ljubavni život Budimira Trajkovića a sa svojom prvom suprugom, Nedom Arnerić se upoznao na snimanju filma Užička republika. Nakon što su s e zaljubili Neda je otkazala svoije učešće u filmu jer je smatrala da nije dobro miješati privatni i profesionalni život. Nakon što su se razveli on je upoznao Tanju Bošković i nakon veze su odlučili da se vjenčaju.

U braku su dobili i dvoje djece, kćerku Lanu i sina Đorđa. Oni su danas odrasli ljudi i Lana je također glumica dok je Đorđe završio fakultet političkih nauka. Dejan koji je uvijek bio veliki zavodnik je i nakon Tanje imao buran ljubavni život. On se zabavljao i sa nekadašnjom Mis svijeta Ingeborg Sorensen sa kojom je bio u vezi godinu dana a nakon toga su ostali u prijateljskim odnosima. On je upoznao poslije njenu rođaku Hajdi koju je i oženio i iako više nisu zajedno nisu se nikada službeno razveli.