U bivšoj Jugoslaviji se mnogo pažnje posvećivalo sportu i umjetnosti i velike sume novca su se izdvajale u ove svrhe pa smo zbog toga iako smo i tada bili mala zemlja postizali zavidne rezultate na svjetskom nivou. Kada je u pitanju kinematografija neki od filmova koji su tada snimljeni su i dana obavezno štivo za mlade generacije i postali su kultni.

Posebno su se snimali i filmovi sa tematikom iz NOB-a jer se nije htijelo dozvoliti da se zaborave partizani i heroji koi su oslobodili državu od okupatora a jedan od najgledanijih filmova je bio Boško Buha koji je posvećen najmlađem partizanu bombašu koji je izgubio život u borbi za slobodu.

Nema osobe koja je odgledala ovaj film a da nije zaplakala a ulogu Boška je odglumio Ivan Kojundžić za kojeg javnost prije toga nijeznala. Branko Bauer je 1978. godine snimio ovo filmsko ostvarenje i učestvovanjem u nejmu su životi nekoliko dječaka dobili sasvim drugačiji smjer. Tada je Ivan preko noći postao slavan ali ne samo on nego i Nenad Nenadović koji je poslije postao veliki i poznati glumac a da ne pominjemo Dragana Bjelogrlića i druge.

Ivan ipak za razliku od njih nije nastavio da se bavi glumom. On se povukao iz javnosti i nastavio da živi životom običnih ljudi. Danas živi u Hrvatskoj i radi kao spiker na jednoj radio stanici i jako rijetko se pojavljuje u medijima. Ono što je sigurno je da bi danas malo ko u njemu prepoznao Boška Buhu iz filma. Šta vi mislite o ovome?