Lepa Lukić je jedna od najpoznatijih pjevačica narodne muzike na ovim prostorima koja se već smatra i ikonom estradne scene a koja se vrlo često pojavljuje u medijima iako je ugazila u devetu deceniju života. Dok je starije generacije pamte po predivnim pjesmama i mlađe su imale priliku da je upoznaju kao učesnicu rijalitija Parovi u kojem je bila nerazdvojna sa još dva veterana Borom Drljačom i Erom Ojdanićem i svojim pričama iz života su uveseljavali publiku.

Lepa je nedavno gostovala u jednoj emisiji u kojoj se pričalo o ljubavi i u njenom slučaju kako kaže vrijedi ona narodna da prva ljubav zaborava nema. Ona se naime zaljubila u jednog momka kada je imala samo 16 godina i kako kaže bila je spremna da učini sve kako bi ga vidjela.

Lepa je rekla da je bila toliko zaljubljena da je htjela da se ubije i to tako što će se objesiti u štali a to je rekla i svojoj majci. Naime ona joj je branila da se viđa sa njim ali naravno kaže da joj je lagala i da joj nije padalo na pamet da svoju prijetnju stvarno i realizuje. Nakon nekoliko godina je tog istog mmka ponovo srela i to na svom koncertu.

Sve se desilo u Sremskoj Mitrovici gdje je taj momak živio i čim je izašla na binu Lepa ga je primjetila kao sjedi u prvom redu i samo se ukočila. On je nakon koncerrta došao da je vidi i pozdravi a njoj su se noge odsjekle i uošte se ne sjeća šta mu je rekla. Ipak kao i sve u životu i to je prošlo i sada se ne bi ponovo sastala sa njim.