Danas jedna retro tema, a govorićemo o domaćim serijama koje su na nas svakako ostavili jako veliki trag u našim djetinjstvima. Krenućemo od onih najstarijih, koji su odrsastali uz Žikinu Dinastiju, a glumci koji su glumili u ovoj hit seriji nas polako napuštaju, i od svih glumaca, tek je njih par ostalo živo. Nakon toga hit serija “Tesna koža”, također jedan evergrin koji će se teško ikada ponoviti. 

Ono što je najzanimljivije kod ovih filmova, da su se snimali u više nastavaka, i jednostavno se ne zna koja epizoda je u stvari bolja. Nakon toga je došao antologijski “Bolji život”, koji je uzdrmao tadašnju jugoslovensku filmsku scenu, a koji je očito prikazao sve rupe tadašnjeg sistema, i kako jedna prosječna porodica jedva sastavlja kraj sa krajem. 

Ono što je najžalosnije, slika i priča iz te serije se može prikazati i u današnje vrijeme, kada se stvari očito nisu nimalo promijenile na bolje. Mi danas govorimo o seriji “Srećni ljudi”, koja se snimala u najgore doba krize za tada mladu Srbiju, koja je bila pod sankcijama. Vjerujemo da ste do sada jako puno puta naišli na informaciju da su glumci radili za kikiriki, i da plate nisu dobijali mjesecima. Radili su čisto iz ljubavi, a finalni produkt je bio i više nego sjajan. 

Zlata Numanagić jedna od glavnih likova iz ove serije je napustila gluu nakon ove serije, i posvetila se privatnom biznisu kojeg je započela u susjednoj Albaniji. Ona je sa prijateljivom Oliverom se zaljubila u Sarandu, gdje su otvorile zajednički restoran.