U nastavku današnjeg članka malo se vraćamo u prošlost, u neka bolja vremena kada je muzika bila itekako dobra i kvalitetna. Pri tome mislimo na zlatne 80 godine, kada je domaći pop-rok, ali i sve ostale sfere muzike bilo nedostižno za današnje generacije muzičara. 

Mnogi albumi, izvođaći i pjesme iz tog doba i dan danas su jako slušane, i još tada su zadali jako tešku zadaću svim današnjim izvođačima. Pogledajte samo kakva se muzika danas pušta po kafićima u dnevnim terminima? To su uglavnom internet stanice koje puštaju: EKV, Zanu. Partibrejkerse, Riblju Čorbu kao i ostale izvođače iz ovog zlatnog doba. 

Mi danas govorimo o fenomenalnoj Zani Nimani, koja se pojavila na samo jednom albumu ove beogradske grupe i napravila pravi mali dar mar na Jugoslovenskoj sceni u to vrijeme. Pjesme poput: Dodirni mi koljena, vojna pošta, Dodirni mi kolena su i dan danas evergrin zabavne mutike na ovim prostorima. Koliko su popularne i dobre pjesme, govori i podatak da su obrađene jako puno puta do sada. 

I dan danas ostaje misterija, zašto je Zana Nimani snimila samo jedan studijski album, nakon kojeg je otpjevala samo jednu turneju i odselila sa svojim zaručnikom u Kanadu. Danas je udata i ima dvoje djece, evo kako popularna Zana danas izgleda. Sjećate li se je vi?