Malo ćemo se danas pozabaviti sa temom modelinga, pa ćemo i da pričamo o nekim osobama koje su imale velik utjecaj u tome planu u zadnjih par decenija. U tome poslu nije baš dobro to što je veoma kratak i da već poslije nekog perioda te djevojke više nisu interesantne u tome poslu i onda se mnoge od njih ne snađu baš dobro, pa odu putem kojeg baš nisu i planirale.

U zadnjih par decenija je zasigurno jedna od najpoznatijih hrvatska manekenka Nina Morić koja je već dugo vremena imala svjetsku karijeru, a inače se rodila u Zagrebu 1976. godine, te već dugo vremena ona radi u Italiji.

Dvije sestre inače ima sa kojim nije baš u najboljim odnosima, a koje su i dalje u Zagrebu, pa prema nekim njenim pričama je imala i teško djetinjstvo, pa je i otkrila da je već sa 12 godina imala veoma teško iskustvo sa njenim ocem.

Nina je pokušavala da ide na fakuletet, ali je ipak to napustila radi manekenstva, dok je iskoristila prvu šansu da ode iz Hrvatske i to je bilo u vrijeme kada se ona udala za poznatog fotografa Fabricija kojem je ona rodila dvoje djece.

Nakon toga je njen suprug učestvovao u jednom skandalu koji se tiče ucjena sa fotografijama, pa je tako ucjenjivao bivšeg premijera Italije, a saznalo se da su od raznih ucjena oni uzeli oko 600 hiljada eura, ali je ona bila oslobođena optužbi radi nedostatka dokaza, a ostatak teksta o ovome pročitajte na linku OVDJE.