Jedna od onih koja je mnoge šokirala kada se odlučila na veliku promjenu u svom životu i to u samom jeku popularnosti je hrvatska glumica Edita Majić.

Mlada glumica je prije više od 15 godina izabrala da bude bosonoga, u isposnštvu, u velikom siromaštvu, a oglašavala se tek u molitvi, a onda je otišla u pustinju. Nekadašnja glumica je otišla u samostan sv. Josipa u španskom gradu Avili gdje je postaa časna sestra karmelićanka.

– Taj susret s Bogom dogodio se odjedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja – opisala je 2003. hrvatska glumica svoj preobražaj.

Javnost u Hrvatskoj je bila prosto šokirana njenom odlukom koja se doslovno desila preko noći. Nikom nije bilo jasno iz kojeg razloga je riješila da se svega odrekne.

Njen život je bio potpuno drugačiji od svakidašnjeg, nije imala grijanje u sobi, a ni toplu vodu, spava u ćelijama na ležajima od slave, a veći dio godine provodi u postu i molitvi, a onda je Mani Gotovac, spisateljica s kojom je Edita sarađivala jednom prilikom izjavila da glumica ustvari nije mogla da preboli nesretnu ljubav i da je zbog tog čak počela da uzima her oin, da bi na kraju pobjegla od toga svega.

Ove navode su porodica i najbliži prijatelji glumice demantovali, a kada je to čula Edita je iz Avile poslala pismo u kojem je poručila da sve ovo nije istina, te da ona i Mani nikada nisu bile prijateljicepa iz tog razloga spisateljica ne može biti vjerdostajan izvor podataka.

Ostatak pročitajte OVDJE