Imamo primjere mnogih ljudi koji se pojave na estradi pa sve ljude iznenade sa svojim talentom, radom i harizmom, ali ipak onda samo nestanu odjednom ili ih zadesi neka tragedija. Upravo takva sudbina je bila kod kultne glumice iz bivše Jugoslavije po imenu Nead Spasojević.

Ona je preminula preko 40 godina, pa se njene uloge i danas pamte kao veoma dobro odrađene. Činjenica stoji da je bivša Jugoslavija bila dosta naprednija nego današnje države koje su nastale nakon njenog raspada, pa je u toj državi poznato da je bilo dosta poticaja za glumce, muzičare, pisce i sportiste.

To je glumica koja je samo jedan od mnogih primjera stare glumačke škole i ona je imala priliku sve pokazati. Ova poznata glumica je imala uloge u naslovima kao što su “Vrele kapi”, “Gospodin Foka”, te mnoge druge, a ona je nažalost preminula zbog zloćudne bolesti koja joj je bilo kasno dijagnosticirana.

Iza sebe je ova glumica ostavila osmogodišnju kćerku Isidoru Minić, a koja je sa vreenom postala veoma poznata glumica koja je krenula sa majčinim stopama. Otkrila je kako je na akademiji dala sve od sebe kako bi ona sakrila tu činjenicu da je kćerka od poznate Nede Spasojević, a ne zbog toga što je nju bila sramota nego zbog toga što se htjela dokazati.

Ona smatra kako je talenat od majke naslijedila i da je htjela izgraditi svoju karijeru, te da je pamte po njenom imenu bez da je odmjeravaju zbog njene majke. Danas je ona ponosna što je kćerka od jedne takve glumačke legende, te je također i zadovoljna što se uspjela da dokaže kao sposobna glumica koja se izborila za sebe.