U Srbiji je jedna od najpoznatijih folk pjevačica Ceca Ražnatović koja iza sebe ima veličanstvenu karijeru koja traje preko tri desetljeća i bezbroj hitova koji se mogu čuti na svim proslavama ali i u klubovima i diskotekama. Ipka mnogi smatraju da je njenoj ogromnoj popularnosti uveliko doprineo i brak sa Željkom Ražnatovićem Arkanom koji je početkom devedesetih godina bio jedan od najmoćnijih ljudi u Srbiji.

Arkan je bio poznat kao pripadnik kriminalnog podzemlja a bio je tražen i kao ratni zločinac zbog zlodjela koje je njegova paravojna formacija Tigrovi počinila na tlu Hrvatske i Bosne i Hercegovine u ratu koji se tada vodio na našim prostorima. Ceca i Arkan su dobili dvoje djece sina Veljka i kćerku Anastasiju koji su bili mali kada je njihov otac ubijen u beogradskom hotelu Interkontinental a nakon njegove smrti Ceca se u potpunosti posvetila karijeri i djeci.

Tako su i Anastasija i Veljko kao djeca poznatih roditelja uvijek bili u žiži javnosti a tako je i danas kada su oboje odrasli ljudi. Veljko se i oženio prije više od dvije godine sa Bogdanom Rodić sa kojom ima i sina a prije nje je bio veliki zavodnik i mjenjao je stalno djevojke.

Ipak jedna se isticala od drugih a radi se o Ani Rajković i njih dvoje su često bili u medijima. Govorilo se da je u pitanju velika ljubav ali su vezu prekinuli i danas su oboje u  sretnim brakovima sa drugim ososbama. Ana se udala za Predraga Rajkovića, fudbalera sa kojim ima i dva sina.