Korona virus koliko god zvučala neozbiljno na početku cijele priče, ostavila je za sada jako veliki trag na cijelu svjetsku populaciju. Mnogi doktori su udružili snage i pokušali naći spasonosnu vakcinu, i za sada ih imamo 3, a nijedna ne nudi konkretnu pomoć i 100% spas od covida 19. 

Srbija je najjača u cijeloj regiji po pitanju vakcinisanih osoba, a Hrvatska i Bosna i Hercegovina debelo kasne za ovom zemljom po tom pitanju. Mnogi jaki ljudi i biznismeni iz svijeta ulažu svoje pare u borbi protiv covida 19, a najviše od svih do sada je uložio američki milijarder Bil Gejts, koji je uvijek u centru pažnje po pitanju aktuelnig vijesti iz svijeta. 

On je jako puno sredstava uložio u svoj medicinski tim, ne bi li prvi pronašli prvi od svih vakcinu za korona virus. On je baš iz toga razloga jako cijenjen i poželjan u TV emisijima i radijskim emisijama, a tako je prije par dana u emisiji “Late show” najavio mogućnost nove pandemije koja bi na pokorila svijet već 2025 godine. On je siguran da će se raditi o bioterorističkom napadu, a ko bi ga mogao izvesti, nije htio otkriti detalje. 

On je još sa suprugom davne 2000 godine osnovao fondaciju, koja se bavi vakcinisanjem djece u nerazvijenim dijelovima svijeta. Tu je prije svega stavio akcenat na siromašne afričke države. On također misli da će situacija sa kovidom 19 ostati do ljeta, a efekat vakcina će se vidjeti tek krajem 2021 godine.