Svedoci smo situacije da u poslednjih par meseci imamo znatan broj opadajućih pacijenata, što se tiče samog korona virusa. Svakako da je velika zasluga svemu tome to, da je proces vakcinacije naglo skočio, a pri tome mislimo na celi Balkan. Srbija je prednjačila u svemu tome, a kada je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić otvorio granice i za građane drugih država, onda je definitivno primetan pad obolelih osoba. 

Milanko Šekler, poznati srpski doktor međutim, upozorava na oprez, jer on predviđa čak cifru od 4.000 obolelih na dan, što bi do sada bio najveći broj od početka pandemije iz marta 2020 godine. On je tako jučer gostovao na Beogradskoj hronici gde je između ostalog rekao: “Skloni smo da u početku povedemo, kao das e radi o nekoj sportskoj disciplini, a da na kraju izgubimo. Čini mi se da smo malo prepotentno pričali u početku a da se entuzijazam izgubio, i da smo zaglavili sada na 48 odsto vakcinisanih”,izjavio je poznati doktor

“Čini mi se da su se najrizičniji najviše i vakcinisali, oni su najugroženiji. Stali smo kod radno aktivnog stanovništva za koje smo govorili da nisu prioritet, što i jeste istina jer je glupo vakcinisati prvo mlade pa onda stare. Međutim, i sama vakcina je postala marketing, tako da je sada sve otišlo u nekom drugom pravcu, izjavio je doktor Šekler.

Prema njegovim rečima, otprilike bi bilo očekivano da u periodu jesen-zima bude oko 4.000 novozaraženih. “Virus će pronaći onog koga treba, on najbolje kontroliše sve mere koje čovek sam nametne”, naglasio je virusolog. Šekler je objasnio da u Velikoj Britaniji, gde je sa obe doze imunizovano oko 50 odsto građana, a bar jednom oko 80 odsto, najveći broj novozaraženih nije vakcinisan. “Među novozaraženima broj obolelih vakcinisanih i revakcinisanih je 1 na 100. Razboljevaju se samo nevakcinisani”, ukazao je virusolog.