Nanošenje šminke je mukotrpan i dugotrajan proces.

Na svu sreću, postoje određeni trikovi koji vam mogu pomoći da smanjite vrijeme provedeno na vašoj beauty rutini na minimum i izvući najbolji izgled uz minimalnu količinu truda.

1. Dajte trepavicama veći volumen sa puderom.
Ovaj jako jednotavan trik će pojačati volumen bilo koje maskare. Kistom nanesite malo pudera na svoje trepavice, a tek onda nanesite maskaru na njih. Tako će vaše trepavice izgledati mnogo punije.

2. Koristite maskaru ukoliko nemate olovku za oči.
Zahvaljujući sličnim sastojcima i konzistenciji, maskara se može koristiti i kao olovka za oči. Treba vamsamo tanka četka za šminkanje i to je to.

3. Kako nacrtati savršene mačje oči:

4. Operite usne poslije pranja zuba
Lagano trljajte usne svojom suhom četkicom za zube. Ovo će vam pomoći da očistite odumrlu kožu i usne učinite glađima. Pojačat će i protok krvi u usnama, uzrokujući njihovo oticanje, a kao rezultat toga, postat će mekši, senzualniji i puniji.

5. Oživite svoju maskaru vrućom vodom.
U maskaru je potrebno da dodate par kapi prokuhane vode, zatvorite je a onda je protrestie.

6. Koristite svoj ruž za usne kao rumenilo
Svoj ruž možete koristiti kao izvrsnu zamjenu za rumenilo, potrebno je da nanesete malo na obraze, vrhovima prstiju umiješajte u kožu.

7. Pokušajte maskaru nanijeti okomito
Nanošenje maskare i na gornji i na donji kapak je vrlo česta zanemarena praksa, ali evo jednog zanimljivog savjeta, držite četkicu okomito. Ovo je jako jednostavno, ali vjerovatno jedan od najboljih trikova koje možete da koristite. Vrhom četkice dodirnite svoje trepuše za prirodniji završetak.