Meksikanka iz Južne Karoline je okačila na društvene mreže snimak koji je podigao veliku prašinu, zbog toga što se tiče rasizma i diskriminacija u Sjedinjenim Američkim Državama.

Bjanka Figeroa je provodila mirno popodne na lokalnom bazenu ispred svog stana kada joj je došla komšinica i ujedno i vlasnica stanova, među kojima je i onaj koji iznajmljuje stan. Vlasnica se požalila na buku i tražila je od Bjanke i drugih iz njene porodice da odmah ugasse muziku zato što je cijeli dan zbog njih morala da sluša španski jezik.

Kada je to Bjanka odbila rekla je vlasnicima da neće da trpi rasističke uvrede, vlasnica objekta je odmah pozvala policiju.

Bjanka je imala šta da kaže policajcu koji je došao na lice mjesta i samo je glatko preokrenula cijelu situaciju u svoju korist.

– Bole me nejednakost i rasizam i objasniću vam šta se desilo i mi ćemo otići odavde zato što razumijemo da morate da obavite svoj posao. Kada je ta žena puštala muziku na engleskom jeziku, sve je bilo u redu, a kada je čula od nas špansku muziku, odmah je reagovala i pozvala vas. Došla je sa nadobudnim stavom i isključila nam je sve zvučnike pa ih je pokušala da odnese sa sobom. Da nas je zamolila da se stišamo i lijepim riječima da nam se obratila, bez problema bismo ugasili našu muziku, a problem je bio njen stav i zastupanje diskriminacije – rekla je Bjanka.

Policajac je stao uz njenu porodicu i nju.

– Ja ću sada da odem zato što vas poštujem, za razliku od nje – rekao je i napustio je objekat.