42. godišnji Beograđanin je primio prvu dozu vakcine i poslije tačno 14 dana je pozitivan na korona virus.

Ima upalu pluća, zbog koje je sada u bolnici, i živi je dokaz da se nimalo ne treba opuštati, pogotovo ne poslije prve doze vakcine, zbog toga što niko nije sto posto zaštićen.

Čovjek, čije ime je poznato redakciji, primio je prvu dozu jednog četvrtka, a već slijedećeg četvrtka počela je da ga boli glava. Sutradan je imao pritisak 140/95, a nikada ranije sa pritiskom nije imao nikakvih problema.

– Pomislio sam da je to zbog posla, zbog stresa. S obzirom i da sam i za vikend imao takav pritisak, razmišljao sam da je možda i reakcija na vakcinu. Na koronu nisam pomislio. Ipak, u utorak sam otišao kod kardiologa, sve mi je bilo u redu, ali su mi ipak zakazali za mart holter, nakon toga mi po podne opet malo skoči pritisak, pa kupim i aparat za mjerenje pritiska. Ali, u srijedu, 13. dana od vakcinacije, kreću temperatura, proliv, kašalj, cijelo tijelo me boli, polomljen sam, e tad sam već shvatio da imam koronu – priča ovaj Beograđanin.

Sutradan, odnosno dvije pune sedmije, od primanja prve doze cjepiva, uradio je PCR test koji je bio pozitivan.

– Skener pokazuje upala pluća u začetku, pa kako je temperatura rasla, a ja sam sve više kašljao, teško pričao, smješten sam u nedelju u bolnicu. Za sada nisam na kiseoniku, ali ne mogu da stojim i temperatura od 39°C se konstantno vraća – istakao je Beograđanin.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.