Što se tiče srpske tradicionalne kulture, tu imamo razne običaje, te su neki od njih aktuelni na veseljima. Posebno onda kada su u pitanju svadbe, dok ima i običaja koje zna malo ljudi. Neki običaji zaista znaju da budu bizarni, te neki znaju biti smiješni, ali postoje porodice u Srbiji koje su njima ostale vjerne i koje ih rado praktikuju.

Tako je jedan muškarac iz Beograda ostao skroz u čudu nakon što se oženio sa svojom djevojkom iu Kruševca, a kada je on shvatio šta to njega očekuje poslije vjenčanja.

“Mi smo upoznali na fakultetu za vrijeme studiranja i ona je živjela u Beogradu. Mi smo imali zajedničko društvo i godinama smo bili prijatelji. Krenuli smo vezu pred kraj studiranja, a kao da sam ja znao odma da je to to. Mi smo tako krenuli živjeti u Beogradu, te je sve funkcionisalo kako je trebalo”, rekao je.

On je rekao da su prvi put pričali o njihovom vjenčanju, pa je rekla da je za nju dobro ako to bude u Beogradu jer su oni imali dosta ajedničkih prijatelja, te je on smatrao također da je lakše za njenu porodicu da dođe u Beograd iz Kruševca.

Njena porodica je zapravo smatrala da se muškarac treba prilagoditi mladoj: “Njena je majka rekla da ona očekuje da se svadba desi u Kruševcu i da ne dolazi u obzir da se vjenčamo u Beogradu. Nakon što su se stvari malo odmakle kontroli, onda sam ja shvatio da će da se desi onako kako oni žele i nisam htio da moja djevojka bude nesretna radi toga što nema njenih roditelja na svadbi. Onda se to desilo i mi smo napravili svadbu, te je sve bilo kako treba”, a ostatak teksta pročitajte OVDJE.