Čovjek Velje Nevolje koji se u kriptovanom telefonu jednog od članova zločinačkog klana vodio pod imenom Džej je nabavio mašinu za mljevenje mesa, u kojoj su u kući strave u Ritopeku na najstrašniji način završili svi Belivukovi protivnici.

Analizirajući prepiske preko zaštićenih uređaja između članova klana, policijskim operativcima nije promakla razmjena poruka između jednog od ljudi bliskih Velji i pomenutog Džeja, koji je upitao da li može da se nabavi jedna mašina za mljevenje mesa i posao sliku jedne koja bi odgovarala.

– Šef je tražio i mercedes – napomenuo je.

Na osnovu toga je policija zaključila da je Belivuk tražio najbolju moguću mašinu koja može da se nađe na tržištu da bi što efikasnije uklonio tragove svojih zvjerstava. Uslijedili su pregovori poslije kojih je nabavljena mašina koja je koštala čak 3.300 eura i čije je slike sredinom mjeseca maja objelodanilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

– U mašini za mljevenje mesa koja je pronađena u toj kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u beogradskom naselju Ritopek nalazi se više DNK uzoraka velikog broja žrtava. Ovo je definitivno potvrđeno poslije vještačenja, koje su obavili pripadnici MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal – kazao je tada ministar policije Aleksandar Vulin.

Kako će se u nastavku odvijati situacija sa Veljom Nevoljom i svim njegovim kriminalnim radnjama ostaje nam da vidimo.