U današnjem vremenu kada se ceo svet vrti oko moderne tehnologije ,doveli smo se do toga da nam je ista pre potrena za dosta toga. Moderna tehnologija je dovela do toga da su iz godine u godinu telefoni sve moderniji i efikasniji, te preko njih možemo da uradimo mnogo toga , što pre nikako nismo mogli. Dosta je prednosti koje nam moderna tehnologija donosi , kao i sama upotreba modernih telefona , ali oni sa druge strane imaju i dosta negativnih karakteristika.

Zasigurno jedna od negativnih stvari koje upotreba mobilnih telefona donosi sa sobom jeste i pražnjenje baterije , za koje verujemo da ste u zadnje vreme primetili da se dešava dosta češće. Naime , kompanija Gugl je zvanično potvrdila , a mediji su preneli isto da je aplikacija Mesenger glavni krivac za naglo pražnjenje baterije na vašem mobilnom telefonu , također da se ovo odnosi na one telefone na kojima je fabrički ugrađena ova aplikacija , kao i za korisnike koji se redovno koriste navedenom aplikacijom .

Naime,  određene serije Huawei telefona, recimo Huawei P30 i Huawei P20 serije, kao i novije Samsung Galaxy A, Galaxy S i Galaxy Z serije, ali i Xiaomi telefoni opremljeni ovom aplikacijom, ali je bitno da svi korisnici koji imaju fabrički instaliranu tu aplikaciju za razmjenu SMS, MMS i RCS poruka izvrše ažuriranja i podešavanja aplikacije tako da ona prestane da troši resurse baterije više nego što bi trebalo. Ovu grešku otkrio je sajt 9to5Google, a kompanija Google je to i potvrdila, omogućavala je da Messages aplikacija aktivira kameru u pozadini i ostavi je uključenom non-stop. Pišite nam u komentar šta vi mislite o ovome i da li ste primetili ovaj problem na vašem pametnom telefonu ?