U nastavku današnjeg članak govorit ćemo o našoj glumačkoj sceni , a koja je bila jako popularna za vreme naše bivše države , a upravo iz tih vremena mnogi danas nose titule najpoznatijih i najuspešnijih glumaca . Nažalost , mnogo je glumaca i glumica koje su nas nažalost napustile poslednjih godina , te su neki posle duge bolesti , dok je bilo mnogo onih koji su pre minuli usled posledica zaraze korona virusom.

Dakle , kako smo već rekli mnogo je glumaca koji su postali na području bivše države , a jedan od njih je i Velimir Bata Živojinović , a koji je svoju najvežu i najtežu ulogu prestao da glumi 22 maja 2016te godine u bolnici Svetog Save , a gde je proveo poslednje dane svoga života , a na veliku žalost um ro je u snu. Naime , iz bolnice su ispričali tada da okidač da glumac premine nije bio moždani udar , nego kombinacija bolesti koje je imao :

“Umro je oko 23 sata u snu usled udružene grupe bolesti koje je imao – šećera, anemije, bubrežne insufincijencije, srčane slabosti sa komplikacijama i začepljenjem, praktično svih krvnih sudova”, ovako se navodi iz bolnice u kojoj je naša legenda provela svoje poslednje dane života. Jedan od sagovornika je objasnio sledeće:“Čim je rana na amputiranoj nozi krenula da mu zarasta, on je sa Dedinja prebačen kod nas. Povremeno se budio, ali je bio dosta loše. Bio je na transfuzijama i na ozbiljnim antibioticima zbog eventualnih infekcija rane. Uzroci smrti su dakle gangrena, srčana slabost i osnovna bolest dijabetes”, kaže sagovornik.