Najpoznatije muzičko takmičenje Zvezde Granda je na našim prostorima plasiralo dosta poznatih pjevača i pjevačica koji i dan danas haraju na estradi. Neki od njih su Tanja Savić, Milica Pavlović, Milica Todorović, Rada Manojlović, Darko Lazić, Andreana Čekić, Milan Stanković i mnogi drugi. Među njima je i poznati pjevač Bane Mojičević, koji je u zadnje vrijeme dosta u javnosti.

Naime, u javnost i medijima je plasirana vijest da se Bane i njegova supruga razvode. Novinari i mediji su se odmah pitali da li Bane ima novu djevojku i da li je odmah krenuo dalje. On se ne pojavljuje toliko često u javnosti, pa samim tim ni njegovi bliski ljudi. Rijetko ko zapravo zna kako njegova supruga, sada već bivša, izgleda. Njeno ime je Milica, a razveli su se prošlog ljeta.

Otkrio je za javnost da trenutno nema djevojku i da je slobodan dečko, ali da ima puno djevojaka na cijelom svijetu te da ne sumnja da će uskoro pronaći novi djevojku s kojom će započeti emotivni odnos. Kako je priznao, čini mu se da su danas više djevojke slobodnije i otvorenije nego muškarci, te da je na njima sada svaki korak i da se one obično javljaju prve.

S obzirom da je poznat i da koristi kao i skoro svi društvene mreže, otkrio je da često dobija od pripadnica ljepšeg spola eksplicitne i nage fotografije. Ali i uživo dobija takve stvari i slike, ali je već navikao na to. Sa svojim kolegama ne priča o ovim stvarima, već pričaju stvari koje se tiču njihovog posla. S obzirom da ima i djecu, otkrio je da su mu njegova djeca najveća inspiracija u životu.