Sigurno ste i vi , kao i većina ljudi , sve do danas bacali u smeće koru od banane , a sigurno niste znali da vam ona može biti korisna u mnogim stvarima. Svi znaju koliko je ovo voće zdravo , ali rijetko kome su poznati svi načini na koji se kora od banane može iskoristiti. U nastavku teksta vam donosimo 5 savjeta , kako da ju iskoristite.

 

1.Jestiva je- Ova debela i masna kora puna je hranjivih tvari. Sadrži vitamine B6 i B12 , kao i magnezij i željezo. U njoj se mogu pronaći vlakna i proteini. Koru od banane operite i kuhajte 10 minuta kako bi omekšala , dodajte voćnom soku.

 

2.Omekšat će meso- Drugi puta kada pečete pileća prsa , na tavu prije mesa stavite koru od banane , koja će spriječiti sušenje mesa , pa će ostat mekano i sočno.

3.Polirajte cipele sa korom od banane- Željezo je glavni sastojak krema za poliranje cipela , a poznato je da ga kora od banane sadrži u velikim količinama. Riješite se viška vlakana kore od banane i unutrašnjim dijelom ispolirajte svoje cipele.

 

4.Odlične za čišćenje kućnih biljaka- Klizeći nježno korom od banane  po listovima biljaka , skinut ćete prašinu sa njih i listovi će biti sjajni.

 

5.Smanjit će osjećaj boli-Kora od banane ima protuupalna sredstva , tako da kada vas sljedeći put ujede komarac , samo stavite koru od bananae na mjesto ujeda , olakšat će svrab , a osip i crvenilo će nestati.