“Sve što vam je potrebno za izliječenje je oko nas, u zavičaju oko nas, priroda nam je sve dala i toga morate biti svjesni”, govorila je Vanga.

Isceliteljka nije bila protiv ljekara i standardne medicine, osim u sopstvenom slučaju, ali ipak, često je upozoravala kako su sintetički lijekovi loši i opasni.

Vanga je duboko vjerovala kako je najvažniji balans u tijelu koji moramo postići sami i sa onim što nam je dato od zemlje, pa tako i da za svaku bolest postoji određena biljka.

Mi ih sada prelazimo u cjelosti, za svaku bolest postoji i ljekovita biljka.

A
Akne: Prije nego što pođete spavati nanesite na lice oblog, gazu ili pamučnu krpu koju ste prethodno namočili u vodu u kojoj se kuhala, melisa, bazga i sapunika.

Albumin: Jednu kašičicu osušene kore breze, prokuhajte u dvije šoljice vode oko pet minuta. Procijedite i pijte navečer po 100 ml i tako tri dana za redom.

Alergija: Malu kašičicu suhog pelina namočite u maloj šoljici hladne vode preko noći, ujutro to procijedite i pijte tri puta dnevno poslije jela, tako da veliku kašiku te vode pomiješate s malo meda, a za spriječavanje alergije pijte po jednu čašicu pelinovog vina na dan u toku proljeća.

Anemija: Sameljite 100 grama osušenih plodova sljeza, pola kašikice tog praška umiješajte u čašu svježeg ovćijeg mlijeka i to pijte jednom dnevno. Kako bi vam ukus bio bolji možete dodati i malo meda.

Artritis (prvi recept): U većoj količini vode prokuhajte deset korijena ciklame (Cyclamen hederifolium). Tu mješavinu ulijte u kadu i kad se ohladi do podnošljive temperature, uđite u kadu.

Ostatak čitajte OVDJE.