U posljednjih par mjeseci krenula je vakciniacija u cijelom svijetu, a do sada je vakcinisano oko 191 milion ljudi širom svijeta. Međutim, ono što je itekako zabrinjavajuća činjenica, jeste to, da je samo u 10 zemalja svijeta počela vakcinacija, i pogađate da se radi samo o bogatim zemljama svijeta. Mnogi doktori se pitaju, kada će na red doći one malo siromašnije?

Zato su predviđanja da ako se nastavi trend vakcinacije kod bogatih, a oni siromašniji da ostanu po strani korona virus bi mogla da potraje i do 7 sljedećih godina. Srbija je tako u tom pogledu, jedina zemlja u Evropi koja nije toliko ekonomski razvijena, a da ima skoro 1 milion vakcinisanih osoba do sada. Baš iz tog razloga treba se čestitati Aleksandru Vučiću na ovom postignutom rezultatu. 

Sjedinjene Američke Države su prve krenule sa vakcinacijom, a u nastavku današnjeg članka vam donosimo jedan jako interesentan slučaj koji se tamo i desio. Žena od 81 godinu po imenu Evelin Šo je prije par dana tako primila i drugu vakcinu, a nakon samo 5 minuta je dobila jako čudan uput od svoga doktora. 

Kao što svaki doktor nečitko piše, tako je i ovaj napisao nešto jako nečitko, pa je baki trebalo bar 10 minuta da shvati šta je napisao na uputu. “Sada vam je dozvoljeno da zagrlite svoju unuku”, doktor joj je napisao, jer posljednja 3 mjeseca nije smjela biti u kontaktu sa svojim unukama. Njena ćerka Džesika je rekla da je njihov susret bio više nego emotivan, tako da je na kraju pustila i suzu zbog svega ovoga.