Svakog dana se uvjerimo koliko su društvene mreže zavladale svijetom, a ljudi su u stanju bez obzira na posljedice uraditi sve kako bi se malo pričalo o njima. Nekada zbog toga bude ili pozitivnih ili negativnih komentara, a sve to zavisi od situacije.

Danas ćemo se fokusirat na jednog čovjeka koji je bio u Beogradu, a u pitanju je jedan austrijanac, dok su sve njegove objave preko društvenih mreža iznervirale mnoge ljude iz Srbije koji su to vidjeli.

On se zove Guntel Felinger i jako je aktivan na Tviteru, pa kada se pogleda njegov profil, može se jednostavno zaključiti da on nikako ne voli Srbe. Njegovi su tvitovi već od ranije jasni, gdje navodi Srbe da priznaju Kosovo, a on je tražio od srpskih vlasti na zgradi predsjedništva da se okači ukrajinska zastava u znak podrške toj zemlji.

“Evo ja iz Beograda pozivam Srbiju da preimenuje hotel “Moskva” u hotel “Kijev” i da se pridruže sankcijama EU protiv Rusije ili da se odreknu statusa kandidata za članstvo u EU, gdje Srbija mora jasno da kaže da li ste sa Rusijom ili sa Evropom”, glasio je njegov status kojeg je objavio uz sliku ispred “Moskve”.

Poslije je došao na Kalemegdan pa se slikao sa zastavom Evropske Unije i pozvao je Srbiju da prizna Kosovo i da prekine blokadu Bosne, kako bi Srbija napokon podržala Ukrajinu.

Na sve to su komentari bili većinom negativni, te se ljudima nije svidio njegov stav kojeg je glasno dao do znanja svima.