Danas za Vas prenosimo novosti o vremenu i kakvo vreme možete da očekujete u mesecu Aprilu. Znamo da je sigurno nam svima odavno već dosta onih teških kaputa i čizama , odavno smo već siti slojevite odjeće. Ono što je zasigurno je da sa dolaskom proleća toplu odeću slobodno možemo da sklonimo u stranu. Iako proleće samo po sebi nosi i neke druge svoje negativne stvari , ipak nam je draže od teške i hladne zime.

Ono što će ipak mnoge da razočara jeste da će nas početak aprila podsećati na početak marta , te da lepše vreme možemo da očekujemo tek polovinom meseca, a ono što je zasigurno jeste da će temperature ipak biti visočije za ovo doba godine. Poznati meterolog je ostakao da će provladati oblačno vreme , sa povremenim pljuskovimma , a temperatura će biti u manjem postepenom padu. Vetar južni , umereni , povremeno pojačan. Usled osetnijeg pada temperatura moguća je pojava susnežice i snega u nižim predelima.

Istaknuto je da bi visočije temperature trebali da očekujemo već od sutra , i iz dana u dan bit će sve toplije , povremeno će se smenjivati Sunce i oblaci koji će sa sobbom da povremeno donesu i kišu. Temperatue će u drugoj polovini sledeće nedelje ponovo prelaziti 15 stepeni c. Maksimalna temperatura vazduha u sredini meseca u nežim predelima će se kretati od 20 do 25 stepeni , ne kako je planirano od 10 do 15 stepeni, što je naravno više od višegodišnjeg proseka za ovo doba godine. Još malo je ostalo dok ne ispratimo one teške i hladne dane , pa da uživamo u lepom vremenu koje nam ostatak godine donosi.