U današnje vrijeme kada je jako teško sastaviti kraj sa krajem, biti samohrana majka je nešto najteže što se može desiti jednoj ženi. KOliko god naporno radila, mora se brinuti o tom djetetu u svakom mogućem segmentu. Još ako ima više djece uz sebe, i pored alimentacije, tu je jako puno problema sa kojima se jednostavno mora izboriti. 

Tako se mi danas fokusiramo na jednu majku, koja je iz Meksika, tačnije živi u njihovom glavnom gradu Meksiko Sitiju. Ana Njunez ima 26 godina, i ona ima dvoje djece, koliko je brižna majka pokazuje podatak da je danju u redovnim smjenama u supermarketu koje drži njen otac, dok noću radi totalno drugi posao. 

Ona naime radi posao obezbjeđenja u jednom lokalu, to jeste sa drugim muškarcem radi na ulazu, a sve to može da radi, jer ima crni pojas u karateu. Njen posao je jako težak, a osim sa pijanim gostima ima i kontakte sa uličnim bandama kojih u ovom kraju ima jako puno. Roditelji su protiv njenog posla, kao i bivši muž, koji nikako nije razumio njenu ljubav prema ovom poslu, ali Anja jednostavno obožava ovu vrstu posla. 

Anja je na početku upisala fakultet, ali je odmah znala da od toga nema ništa, udala se jako rano sa samo 20 godina. Odmah je dobila i kćerku u braku, a tada je počela raditi u očevom super marketu, nakon toga je dobila i drugo dijete, da bi se jako brzo razvela. Pablo ju je ostavio, jer je uvijek pokazivala svoju agresivnu stranu. Vaša mišljenja o Anji?