Anđela Hemond iz Klintona, Misuri Sjedinjene Američke Države je imala dvadeset godina kada se sudbina okrutno poigrala sa njom ali i sa njenom porodicom.

Ona je imala dobro plaćen posao u banci i roditelje koji su je podržvali, a dugogodišnji momak Rob Šafer je bio uspješan sportista kada ju je zaprosio.

Kasnije su saznali da čekaju svoju prvu bebu, a četiri mjeseca kasnije, četvrtog aprila 1991. godine svijet im se prosto srušio. Anđela je kidnapovana i više je niko nikada nije vidio, ali trideset godina kasnije su se pojavila svjedočenja koja bi mogla da pokrenu novu istragu o ovoj nestaloj djevojci.

Ona je tog kobnog četvrtog aprila popila kafu s prijateljicom, nakon čega je autom krenula prema stanu od svog vjerenika. Kako su tog dana planirali izlet, ona se zaustavila pored telefonske govornice nedaleko od mjesta gdje je živio kako bi ga pitala da li je spreman za izlet.

Dok je razgovala sa njim, primjetila je zeleni fordov kamionet kako kruži oko kvarta, vozilo se zaustavilo, a muškarac neuredne brade je prilazio ka njoj. Tada je ona panično rekla vjereniku šta ju je snašlo, da bi se par sekundi kasnije čuo njen vrisak, a telefonska linija izgubila.

Tada je on brzinom svjetlosti sjeo u svoje vozilo i dovezao se do govornice sa koje ga je njegova voljena zvala i gdje je začuo vrisak te je shvatio da ju je neko napao.

Na dionici puta je zatekao tamnozeleni kamionet kako mu je Anđela opisala i kroz staklo je ugledao svoju vjerenicu koja je vezana na zadnjem sjedištu.

Ostatak čitajte OVDJE.