Premijerka Ana Brnabić ujedno je i predsjedavajuća Kriznog štaba Republike Srbije za odbranu od korona virusa,  započela je svakodnevnu konferenciju za novinare, koju je u ponedeljak organizovao Krizni štab, kako bi informisala građane o situaciji u Srbiji kada je reč o bolesnima, ali i o svakodnevnim mjerama, u skladu s epidemiološkom situacijom. Ta situacija, prema epidemiolozima, nije baš dobra, a naroćito je ozbiljna u Beogradu, ali i u drugim dijelovima Srbije.

Upravo iz tog razloga premijerka je odlučila predložiti mjere koje su juče trebale biti konačno usvojene, ali nisu, pa se danas očekuje konačna odluka. Premijerka je, naime, rekla da su mjere sada usvojene u određenim oblastima u kojima je situacija najkritičnija, ali isto tako vjeruje da bi mjere bile efikasnije uvesti na čitavoj teritoriji Srbije. Ove mjere bi trebale biti obavezno nošenje maske u otvorenim i zatvorenim prostorima, ali i zabrana organizovanog okupljanja za više od deset ljudi, kako na otvorenim tako i na zatvorenim prostorima.

To bi značilo da se sve proslave i druge stvari moraju odložiti, a sama premijerka kaže da će biti vremena za sve, pa i za proteste, kada ta situacija prođe. Organizovati takve stvari sada, u tako teškim trenucima, vrlo neodgovorno je ponašanje, ali i napad na zdravstvene radnike i medicinske radnike, koji čine sve što je moguće i nemoguće kako bi spasili što više ljudskih života. Nova konferencija trebala bi danas odlučiti hoće li nove mjere biti uvedene. Do tada, čuvajte se i poštujte mjere.