Kao što i sami znate, epidemiološka situacija u Srbiji je veoma haotična, te se razmišlja o uvođenju novih mjera restrikcije. Naime, konačnu odluku će donijeti Vlada Srbije, nakon što se konsultuju sa Kriznim štabom što će se saznati u srijedu u poslijepodnevnim satima. Tu istu informaciju je saopštila i premijerka Srbije Ana Brnabić na pres konferenciji Kriznog štaba.

 Naime, press konferencija od ove sedmice ponovo kreće kao i u jeku epidemije korona virusa. Radi se o tome da je premijerka za medije istakla kako će Kriznom štabu predložiti da se ponovo uvede obavezno nošenje maski u cijeloj Srbiji i to ne samo u zatvorenom prostoru, već i u otvorenom. Naime, to se sve radi u cilju da se spriječi dalje širenje korona virusa. Ona na ovu temu još uvijek nije razgovarala sa Kriznim štabom Srbije, ali će u svakom slučaju prije donošenja svake odluke prvo razgovarati sa strukom.

Također je istakla kako za sada nisu potrebne proslave, rođendani, pa ni protesti. Premijerka smatra da su ove mjere najbolje za sve građane, kao i za zdravstveni sistem Srbije koji je pred velikim kolapsom. Sljedeće što je izjavila glasi: “Ne mislim da je dobro da se donose restriktivne mjere iz marta i aprila, zbog toga što mislim da je veoma važno da usvojimo navike za dalju borbu protiv kovida.