Srbija je u posljednjih 10 dana u jako dobrom raspoloženju, jer im definitivno ide na svim mogućim poljima. Aleksandar Vučić zadovoljno trlja ruke, jer je njegova zemlja mežu prve 3 u posljednjih 6 mjeseci po priraštaju BDP-a, a iza sebe su na listi ostavili jako veliki broj zemalja koje su na papiru puno razvijenije od same Srbije. 

Samim time, on i Siniša Mali su otvorili prostor za novi paket pomoći Srbiji, a prva od njih je donijeta već u petak, kada je predsjednik Srbije na pres konferenciji naglasio da svi koji žele da se prijave imaju pravo na novi paket pomoći od 60 eura, dok će svim penzionerima koji svoje penzije primaju u Srbiji, biće odmah uplaćeno po 50 eura pomomoći u protu dinarskoj vrijednosti. 

Obradovala je Vlada Srbije i sve nezaposlene srbe na Kosovu i Metohiji, jer je njima namijenila po 200 eura pomoći po jednom stanovniku, što je svakako aktivnost, vrijedna svakoga pomena. Sada se oglasila i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je rekla da je Srbija itekako na dobrom putu, da do kraja 2021 godine poveća osnovne plate, koje bi mogle dostići i rekordnu vrijednost od 600 eura. 

To će svakako da bude jako solidna plata za sve balkanske norme i standarde. Sjetimo se samo prije par godina gdje je bila Srbija? Evo ih danas, dijele i šakom i kapom. Kak oje još naglasila do 2025 godine, ako se nastavi trend rasta BDP-a, minimalna plata bi trebala da iznosi čak 900 eura. Vaša mišljenja o ovim jako lijepim vijestima?