Prije dvadesetak dana je preminuo poznati srpski političar Milutin Mrkonjić Mrka koji je bio u vezi sa poznatom pjevačicom Anom Bekutom posljednjih devet godina svog života. Iako su živjeli zajedno Mrka se nikada nije službeno razveo od svoje supruge Daše sa kojom je bio u braku preko trideset godina i o kojoj je brinuo do posljednjeg daha.

Mnogima nije bilo jasno kako Ani to ne smeta a ona je odgovarala da Daša nema nikoga da joj pomogne i da je sasvim normalno da to čini Mrka. Obje su bile na njegovoj sahrani a ukopan je u Aleji zaslužnih građana a po želji njegvoih priajtelja iz SPS-A čiji je počasni predsjedik bio.

Ana je nakon sahrane otkazala sev nastupe i mnogi su mislili da će se povući sa javne scene ali je ona ipak odlučila da ispuni posljednju Mrkinu želju a to je bilo da nastavi sa pjevanjem. Ona je prije dva dana na Instagram profilu objavila da će pjevati za Novu godinu u Trebinju kako je već bilo ranije dogovoreno a sada se pojavila i njena fotka na kojoj se nalazi u društvu kolegice Nede Ukraden i gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića.

Ana je bila elegantno obučena u braon komplet i krem košulju a mnoge je iznenadilo što ne nosi crninu za Mrkom. Pored toga njeno lice je krasio osmijeh koji je bio pomalo sjetan a ljudi su u komentarima davali svoju podršku i pisali kako život ide dalje i kako crnina ne pokazuje nečiju bol i tugu zbog gubitka koji su preživjeli.