U svijetu svaki dan nestaje na desetine ljudi bez ikakvog traga a jedna od njih je prije dva mjeseca bila i Alisa Oliver iz Amerike koja je svoju kćerku staru 10 godina ostavila svojim roditeljima i udaljila se u nepoznatom pravcu. Oni su odmah sljedeći dan prijavili njen nestanak i policija Kolorada je povela opsežnu potragu u ovoj ali i u drugim saveznim američkim državama.

Na kraju je Alisa pronađena na Menhetnu a ako ste pomislili da je njena priča imala sretan kraj prevarili ste se. Naime ova mlada žena je još od djetinjstva imala poremećaj psihičke prirode i zbog toga je morala stalno biti pod nadzorom. Ipak njeni roditelji su se trudili da joj pruže što bezbrižnije djetinjstvo pa je imala i nekoliko ljubavnih veza a kao plod jedne od njih ona je rodila i kćerku.

Međutim, nakon poroda su stvari krenule na gore i Alisa je doživjela nervni slom a nakon toga je napustila porodicu i nestala. Policajci su je pronašli u jednom skloništu za beskućnike na Menhetnu i ona je bila u užasnom i fizičkom i psihičkom stanju. Bila je veoma nasilna prema svakome ko je pokušao da joj se približi pa i prema svojim roditeljima koji su odmah došli na lice mjesta kada su saznali da im je kćerka živa.

Oni su sada u jako teškoj situaciji jer se Alisino stanje ne popravlja, naprotiv sve je nasilnija a pored toga joj prijeti i kazna za nasilničko ponašanje jer je nekoliko dana prije nego je pronađena napala jednu osobu na ulici i nanijela joj povrede. Pošto je Alisa punoljetna roditelji nemaju nikakvo zakonsko pravo da je protiv njene volje odvedu i ona za sada ne želi da komunicira sa njima i živi na ulicama Njujorka.